Feltöltve:

Mákosguba Torta

access_alarm 25
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kifli6 darab
tej6 dl
kristálycukor8 dekagramm
darált mák20 dekagramm
szoba hőmérsékletű tojás szétválasztva4 darab
porcukor20 dekagramm
margarin a forma kikenéséhez1 kevés

Desszertek: Mákosguba Torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 170 °C fokra.
A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a tojássárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet.
Szedjük a kikent tortaformába a gubát, lapítsuk egyenesre.
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét kezdjük el felverni habnak, amikor már habos, de még nem kemény, adagoljuk hozzá kanalanként a porcukrot. Minden adag cukor között verjük a habot egy percig, míg fényes, kemény, vágható masszát kapunk.
Kenjük a tojáshabot a torta tetejére. Vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt.
Süssük 25 percig a 170 °C-os sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem