Mákosguba Torta
Mákosguba Torta
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kifli - 6 darab
  • tej - 6 dl
  • kristálycukor - 8 dekagramm
  • darált mák - 20 dekagramm
  • szoba hőmérsékletű tojás szétválasztva - 4 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • margarin a forma kikenéséhez - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 170 °C fokra. A kifliket vágjuk kis kockákra. A tejben keverjük el a kristálycukrot, adjuk hozzá a mákot és a tojássárgáját. Keverjük el a kiflikockákkal, hagyjuk, hogy a kifli felszívja a tejet. Szedjük a kikent tortaformába a gubát, lapítsuk egyenesre. A szoba hőmérsékletű tojásfehérjét kezdjük el felverni habnak, amikor már habos, de még nem kemény, adagoljuk hozzá kanalanként a porcukrot. Minden adag cukor között verjük a habot egy percig, míg fényes, kemény, vágható masszát kapunk. Kenjük a tojáshabot a torta tetejére. Vigyázzunk, ne kenjük a formára, mert nehéz lesz szépen kiszedni belőle a süteményt. Süssük 25 percig a 170 °C-os sütőben. Várjuk meg, amíg teljesen kihűl, majd hűtsük 1-2 óráig, utána szépen szeletelhető.