Máktorta
Hozzávalók
cukor | 40 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
liszt | 2 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tej | 2.5 dl | |
tojás | 8 darab | |
darált mák | 25 dekagramm |
Desszertek: Máktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját 20 dkg porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mákot és a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük és közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha kihűlt három részre vágjuk. Krém: a lisztet a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd sűrűre főzzük. A Ramát a 20 dkg porcukorral kikeverjük és a kihűlt masszához keverjük. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és a tetejét is vékonyan bekenjük, majd tetszőlegesen díszítjük.