Feltöltve:

Mákvirág kalács

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
élesztő4 dekagramm
langyos tej4 dl
porcukor3 evőkanál
1 teáskanál
olaj2 evőkanál

Töltelékhez

olvasztott Rama5 dekagramm
darált mák8 evőkanál
porcukor8 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Mákvirág kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros, langyos tejben, majd mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, elkenjük, majd rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, majd a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem