Mákvirág kalács
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
élesztő | 4 dekagramm |
langyos tej | 4 dl |
porcukor | 3 evőkanál |
só | 1 teáskanál |
olaj | 2 evőkanál |
Töltelékhez
olvasztott Rama | 5 dekagramm |
---|---|
darált mák | 8 evőkanál |
porcukor | 8 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Mákvirág kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros, langyos tejben, majd mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, elkenjük, majd rászórjuk a mák és a porcukor keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, majd a szeleteket kifordítjuk. Tojássárgával lekenjük, forró sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő kb. 25 perc.