Malakoff torta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 1 dl | |
tej | 5 dl | |
habtejszín | 3 dl | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 20 dekagramm | |
mandula pehely | 5 dekagramm | |
kristálycukor | 4 evőkanál | |
babapiskóta | 55 darab | |
sárgabaracklekvár | 20 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
instant kávé | 1 evőkanál | |
finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet) |
Desszertek: Malakoff torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tejet a pudingporral, a kristálycukorral és a kávéval lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A puha Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt kávés pudingot krémesre keverjük, majd kanalanként a cukros Ramát is beledolgozzuk.
A sziruphoz valókat felforraljuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alját babapiskótával kirakjuk úgy, hogy néhányat kettétörünk, így mindenhová jut belőle.
Először a sziruppal, majd a kikevert lekvárral megkenjük. Ezután a krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Erre még két réteget építünk ugyanígy.
Hűtőszekrényben egy éjszakán keresztül dermesztjük. Másnap kicsomagoljuk, a tetejét és az oldalát kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk és pirított mandulalapocskákkal is megszórjuk.