Malakoff torta
Malakoff torta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • víz - 1 dl
  • tej - 5 dl
  • habtejszín - 3 dl
  • rum - 2 evőkanál
  • porcukor - 20 dekagramm
  • mandula pehely - 5 dekagramm
  • kristálycukor - 4 evőkanál
  • babapiskóta - 55 darab
  • sárgabaracklekvár - 20 dekagramm
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • instant kávé - 1 evőkanál
  • finomliszt (a fele Graham-liszt, vagy tönkölyliszt is lehet)

Elkészítés:

  1. A tejet a pudingporral, a kristálycukorral és a kávéval lábasba töltjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. A puha Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A kihűlt kávés pudingot krémesre keverjük, majd kanalanként a cukros Ramát is beledolgozzuk.
  2. A sziruphoz valókat felforraljuk. Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját és oldalát folpackkal burkoljuk. Az alját babapiskótával kirakjuk úgy, hogy néhányat kettétörünk, így mindenhová jut belőle.
  3. Először a sziruppal, majd a kikevert lekvárral megkenjük. Ezután a krém egyharmadával egyenletesen megkenjük. Erre még két réteget építünk ugyanígy.
  4. Hűtőszekrényben egy éjszakán keresztül dermesztjük. Másnap kicsomagoljuk, a tetejét és az oldalát kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk és pirított mandulalapocskákkal is megszórjuk.