Feltöltve:

Malakow Torta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A mártogatóhoz

rum4 evőkanál
cukor2 evőkanál
narancslé1.2 dl
száraz fehérbor1.2 dl

Egyéb

babapiskóta1.5 csomag
tejszín4 dl
mandulaforgács15 dekagramm

A krémhez

tej3 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
tojássárgája5 darab
porcukor12.5 dekagramm
Ráma25 dekagramm

A tésztához

tojás3 darab
citrom reszelt héja1 darab
sütőpor1 csipetnyi
liszt7.5 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 dekagramm

Desszertek: Malakow Torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A 15 dkg mandulaforgácsot egy száraz serpenyőben folytonos keverés mellett világosbarnára pirítjuk, majd szétterítve hűlni hagyjuk.

2

A mártogatóshoz a bort, cukrot, narancslevet felforraljuk, majd hozzáöntjük a rumot és kihűtjük.

3

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztához a 3 tojássárgáját 3 evőkanál forró vízzel habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg a massza fehér krémszerű nem lesz.
A 3 tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a tojáskrémbe, majd belekeverjük a lisztet és a sütőport, végül a reszelt citromhéjat.
A sütő középső részére téve 15 perc alatt megsütjük, és rácsra borítva hűlni hagyjuk.

4

A krémhez az 5 tojássárgáját 1 csomag vaníliás pudingporral, bő 3 dl tejjel simára elkeverjük, majd megfőzzük és hűlni hagyjuk.

5

A 25 dkg Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a 12.5 dkg porcukrot és a kihűlt pudingkrémet, valamint 10 dkg pirított mandulaforgácsot

6

A kapcsos tortaformát - amiben a tészta készült - kibéleljük sütőpapírral és belehelyezzük a kihűlt tortalapot.
Ezt bekenjük a krém 1/3 részével. Babapiskótákat alaposan megmártogatung a boros-narancsos-rumos lében, és szorosan beterítjük a krémet. Megint 1/3 rész krém és áztatott babapiskóta jön, végül a maradék 1/3 krém.
Letakarva hűtőbe tesszük.

7

Másnap, vagy min. 2 óra múlva 4 dl tejszínt felverünk nagyon kemény habbá, egy tálra csúsztatjuk a tortát és bevonjuk a tejszínhabbal. Egyharmadát kb. Csillagcsöves nyomózsákba töltjük, és a tetejére rózsákat nyomunk. Oldalát és a tetejét a maradék mandulaforgáccsal megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem