Málnás álomsüti
Málnás álomsüti
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • só - 1 csipetnyi

    A töltelékhez

    • tojásfehérje - 3 darab
    • kristálycukor - 12 dekagramm
    • málnaíz - 1 evőkanál
    • dió, esetleg mandula - 8 dekagramm

    A díszítéshez

    • málnaszemek - 1 adag

    Elkészítés:

    1. A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a felolvasztott Ramát. Beleöntjük a porcukorral habosra kevert 2 tojássárgát, majd adunk hozzá egy csipet sót.
    2. Összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. Kibélelt sütőtepsiben aranysárgára sütjük és hagyjuk kihűlni.
    3. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a tölteléket: a tojások fehérjéjéből - egy kevés cukor és egy csipet só hozzáadásával - kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük az összes cukrot. Nagy mozdulatokkal, óvatosan elvegyítjük benne a málnaízt, majd az egészet gőz felett addig verjük, amíg jó sűrű és fényes nem lesz.
    4. A gőzről levéve beletesszük a durvára vágott diót, vagy mandulát és hagyjuk kihűlni.
    5. A kihűlt krémmel a megsütött egyik korongot megkenjük a krémmel, majd befedjük egy másikkal és ezt addig folytatjuk, amíg az üres korongok el nem fogynak.
    6. Az így összeragasztott korongok tetejét befedjük a még maradt krémmel és málnaszemekkel díszítjük.