Málnás, csokoládés muffin
Hozzávalók
Tésztához
liszt | 25 dekagramm |
---|---|
tojás | 3 darab |
tojássárgája | 1 darab |
Rama olvasztva | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
baracklekvár | 10 dekagramm |
sütőpor | 0.5 csomag |
kakaópor | 8 dekagramm |
étcsokoládé darabolva | 10 dekagramm |
Díszítéshez
málnaszemek | 1 pár |
---|---|
málnaöntet | 1 darab |
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Málnás, csokoládés muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A tojásokat egy mély tálba tesszük, kissé felverjük, belekeverjük először a cukrot, azután a baracklekvárt, majd beleszórjuk a darabolt csokoládét. Rászitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd ráöntjük a megolvasztott, folyós, de nem meleg Ramát. Szép, sima tésztát keverünk belőle.
Beleadagoljuk a formákba. Süthetjük muffin papírban, ill. teflon, vagy szilikonos muffin sütőbe is. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.
Míg sül, elkészítjük a málnaöntetet. Egy kis maréknyi málnát 1,5 evőkanál cukorral folyamatos keverés mellett összeforralunk. Ha a muffinok langyosra hűltek, kivesszük azokat a formákból, meghintjük leheletnyi porcukorral és meglocsoljuk málnaöntettel. Végül málnaszemekkel díszíthetjük.