Málnás-fehércsokis márvány muffin
Hozzávalók
puha Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
tej | 1 dl | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
fagyasztott vagy friss málna | 25 dekagramm | |
durvára vágott fehércsokoládé | 10 dekagramm |
Mascarpone krém
mascarpone | 250 gramm | |
---|---|---|
felolvasztott Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat | 1 teáskanál | |
porcukor Málnaszirup vagy 2-3 evőkanál málnaszörp | 2 evőkanál |
Málnaszirup
cukor | 3 dekagramm | |
---|---|---|
natúr málnalé | 1 dl |
Desszertek: Málnás-fehércsokis márvány muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A málnát olvasszuk fel, a levét tegyük félre.
A lisztet keverjük el a sütőporral és a csipet sóval.
Keverjük habosra egy tálban a puha Rama Vajas Ízt a cukorral, és a vanillincukorral.
Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, majd keverjük el jól a liszttel, lazítsuk a tésztát tejjel, majd keverjük hozzá a málnát és a durvára vágott fehércsokoládét is. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival bélelt muffin formába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a forma 2/3-áig érjen.
Süssük a muffinokat 175 °C-ra előmelegített sütőben 17-20 percig, illetve tűpróbáig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Szirup készítése: pár percig forraljuk össze a málnalevet a cukorral, amíg sűrű szirupot kapunk. Hagyjuk kihűlni.
Mascarponekrém készítése: a mascarponét keverjük össze a felolvasztott Rama Vajas Ízzel, majd osszuk két egyenlő részre.
Az egyik feléhez keverjük a málnaszirupot vagy szörpöt, míg a másikhoz a porcukrot, illetve a vaníliaaromát. A habzsákba egy evőkanál segítségével felváltva kanalazzuk a krémeket, ettől lesz kinyomva márványos hatása.