Málnás, fehércsokis muffin
Hozzávalók
cukor | 150 gramm | |
---|---|---|
liszt | 300 gramm | |
Ráma | 50 púpos evőkanál | |
tej | 225 milliliter | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 2 teáskanál | |
vanília eszencia | 1 teáskanál | |
friss málna | 100 gramm | |
fehér csoki, apróra törve | 100 gramm |
Desszertek: Málnás, fehércsokis muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
1
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük. Ha nagy szemű, félbevágjuk. A csokit apróbb darabokra törjük. Egy tálba szitáljuk a lisztet a sütőporral és a cukorral. Egy másik tálban habosra keverjük a tojást a Ramával, hozzáadjuk a tejet és a vanília eszenciát. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadagoljuk a tojásos keverékhez. Végül fakanállal óvatosan beleforgatjuk a málnát és a csokit. 12 db szilikonos muffin formába, vagy kapszlival kibélelt muffin sütőbe kanalazzuk a masszát és 30 perc alatt készre sütjük.