Málnás gyümölcskosárka
Hozzávalók
A díszítéshez
friss málna | 0.5 kilogramm |
---|
A töltelékhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
kristálycukor | 4 evőkanál |
tej | 4 dl |
A tésztához
porcukor | 10 dekagramm |
---|---|
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm |
liszt | 30 dekagramm |
tojás sárgája | 2 darab |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
A bevonathoz
étbevonó massza | 8 dekagramm |
---|---|
étolaj | 1 evőkanál |
Desszertek: Málnás gyümölcskosárka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2. lépés
Miután kihűlt a tésztánk, 3-4 dkg-os darabokat csípünk belőle és ezeket a fém kosárkaformába nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes falvastagságot kapjunk. Villával megszurkáljuk az aljukat és előmelegített sütőben 210 °C-on 10-15 percig sütjük.
3. lépés
A pudingport a zacskón levő utasítás szerit megfőzzük a kristálycukorral és a 4 dl tejjel, majd kihűtjük.
4. lépés
A kosárkák alját félig az olajjal elkevert, olvasztott bevonó masszába mártjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük és a kosárkákba halmozzuk. A tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.