Málnás gyümölcskosárka
Málnás gyümölcskosárka
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • friss málna - 0.5 kilogramm

    A töltelékhez

    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • kristálycukor - 4 evőkanál
    • tej - 4 dl

    A tésztához

    • porcukor - 10 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
    • liszt - 30 dekagramm
    • tojás sárgája - 2 darab
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab

    A bevonathoz

    • étbevonó massza - 8 dekagramm
    • étolaj - 1 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
    2. Miután kihűlt a tésztánk, 3-4 dkg-os darabokat csípünk belőle és ezeket a fém kosárkaformába nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes falvastagságot kapjunk. Villával megszurkáljuk az aljukat és előmelegített sütőben 210 °C-on 10-15 percig sütjük.
    3. A pudingport a zacskón levő utasítás szerit megfőzzük a kristálycukorral és a 4 dl tejjel, majd kihűtjük.
    4. A kosárkák alját félig az olajjal elkevert, olvasztott bevonó masszába mártjuk. A kihűlt pudingot átkeverjük és a kosárkákba halmozzuk. A tetejét friss málnaszemekkel díszíthetjük.