Feltöltve:

Málnás gyümölcstorta

50
Könnyű
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

Liszt175 gramm
Dr. Oetker Sütőpor2 teáskanál
Rama Vajas Íz175 gramm
Cukor175 gramm
Dr. Oetker Aroma vanília0.5 teáskanál
Tojás3 darab

A krémhez

Rama Vajas Íz100 gramm
porcukor80 gramm
Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor1 csomag
mascarpone250 gramm
habtejszín200 milliliter
Dr. Oetker Habfixáló1 csomag

a töltelékhez és díszítésre

friss málna500 gramm
lekvár (ízlés szerint eper vagy málna) 

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18-20 cm átmérőjű tortaforma

Desszertek: Málnás gyümölcstorta a sok gyümölcstorta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
A csatos tortaforma oldalát vékonyan kenjük ki Rama Vajas Ízzel, az aljára pedig helyezzünk sütőpapírt.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek.

2

Szitáljuk a sütőporral elkevert lisztet magasról egy nagyobb tálba, így biztosítva, hogy levegős legyen a tészta.

3

Habosítsuk ki a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanília aromával, majd egyenként keverjük bele a tojásokat, mindegyik után egy-egy kanál lisztet adva hozzá. Masszánkba forgassuk bele a maradék lisztet, és keverjük addig, amíg egynemű tésztát nem kapunk. Az állaga akkor jó, ha egy kanálról könnyen leesik. Ha túl sűrűnek találnánk, akkor egy evőkanál vízzel vagy tejjel lazítsunk rajta.

4

Öntsük a masszát az előkészített formába, és simítsuk el a tetejét, a közepétől kissé a szélek felé simítva, hogy ne emelkedjen meg a tésztánk közepe.

5

Süssük előmelegített sütőben 180°C-on kb. 25-30 percig, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tésztánk.
Tegyük rácsra, és kb. 1 perc múlva csatoljuk le a forma oldalát, borítsuk rácsra, majd hűtsük ki teljesen. A jól kihűtött tésztát könnyebben tudjuk két egyforma vastagságú kerek lapba vágni.

6

A krémhez keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a mascarponét is. A habtejszínt verjük fel a habfixálóval, majd gyorsan keverjük össze a margarinos-mascarponés krémmel.

7

Vágjuk félbe a piskótát és kenjünk rá lekvárt (opcionális). A lekvár rétegre kenjük rá a mascarponés krémünk felét, majd szórjuk meg a friss málna felével. Óvatosan helyezzük a tetejére a második lapot. Kenjük tortánk tetejére a maradék krémet, és díszítsük a maradék málnával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem