Málnás mandulakrémes muffin
Málnás mandulakrémes muffin
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 12 dekagramm
  • Dr.Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • Dr.Oetker Sütőpor - 1 csomag
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja, vagy fél mokkáskanál Dr.Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • fagyasztott málna, felolvasztva, lecsepegtetve - 50 dekagramm
  • szeletelt mandula - 10 dekagramm
  • tej - 1 dl

Mandulakrém

  • mascarpone sajt - 250 gramm
  • Dr.Oetker mandula aroma - 2 teáskanál
  • porcukor - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük habosra, majd adagoljuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet. Végül, folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a málnát és a mandulát, majd alakítsuk homogén tésztává, ha szükséges lazítsuk a tésztát tejjel. A kész masszát töltsük muffin sütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük készre 20-25 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. Kb. 15 muffin lesz belőle.
  2. Mandulakrém: a hozzávalókat kézi vagy gépi habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba és nyomjuk rá, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére.