Málnás-mascarponés pohárkrém xilittel
Desszertek: Málnás-mascarponés pohárkrém xilittel a sok Krém recept közül.
Elkészítés
Először megsütjük a piskótát úgy, hogy a tojásokat gépi habverővel felverjük szétválasztás nélkül.
Amikor már habos a tojás, akkor beletesszük a vizet és a cukrot.
Ezután hozzáadagoljuk részletekben a sütőporos lisztet és kézi habverővel simára keverjük.
170 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük a piskótát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.
A mascarponét a tejjel, a xilittel és a vanília esszenciával simára keverjük.
A tejszínhabot kemény habbá verjük és hozzáforgatjuk óvatosan a mascarponés krémhez.
A málnához hozzáadjuk a xilitet és egy kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel felfőzzük.
A piskótát csíkokra vágjuk, egy kehely aljára teszünk egy kanál málnás öntetet, majd néhány piskótacsíkot.
Ezután a piskótacsíkok tetejére kanalazunk a mascarponés-tejszínes krémből és addig rétegezzük, amíg tele nem lesz a kehely.