Feltöltve:

Málnás-mascarponés pohárkrém xilittel

40
Közepes
3 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz1 evőkanál
tojás3 darab
tej dl
liszt3 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
habtejszín3 dl
málna20 dekagramm
mascarpone15 dekagramm
xilit4 evőkanál
keményítő1 evőkanál
vanília1 teáskanál

Desszertek: Málnás-mascarponés pohárkrém xilittel a sok Krém recept közül.

Elkészítés

1

Először megsütjük a piskótát úgy, hogy a tojásokat gépi habverővel felverjük szétválasztás nélkül.

2

Amikor már habos a tojás, akkor beletesszük a vizet és a cukrot.

3

Ezután hozzáadagoljuk részletekben a sütőporos lisztet és kézi habverővel simára keverjük.

4

170 fokon 20 perc alatt aranyszínűre sütjük a piskótát egy sütőpapírral bélelt tepsiben.

5

A mascarponét a tejjel, a xilittel és a vanília esszenciával simára keverjük.

6

A tejszínhabot kemény habbá verjük és hozzáforgatjuk óvatosan a mascarponés krémhez.

7

A málnához hozzáadjuk a xilitet és egy kevés vízzel kikevert étkezési keményítővel felfőzzük.

8

A piskótát csíkokra vágjuk, egy kehely aljára teszünk egy kanál málnás öntetet, majd néhány piskótacsíkot.

9

Ezután a piskótacsíkok tetejére kanalazunk a mascarponés-tejszínes krémből és addig rétegezzük, amíg tele nem lesz a kehely.

Málnás-mascarponés pohárkrém xilittel elkészítés 10. lépés képe
10

A kelyhet hűtőszekrénybe tesszük 1-2 órára, majd piskótacsíkokkal és málnával díszítve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek