Feltöltve:

Málnás Pavlova

20
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

friss málna25 dekagramm

A krémhez

habtejszín2 dl

A tésztahab

tojásfehérje (kb. 3)10 dekagramm
porcukor12 dekagramm
almaecet1 teáskanál
kukoricakeményítő1 evőkanál
málnalekvár2 evőkanál
1 csipetnyi

Desszertek: Málnás Pavlova a sok

Elkészítés

1

Tepsit kibélelünk sütőpapírral, kicsit megolajozzuk, vagy szilikon sütőlapot használunk.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük.

2

A tojásfehérjéket egy csipet sóval habbá verjük, ha már elég kemény hozzászitáljuk a keményítővel elkevert porcukrot elkeverjük és hozzáadjuk az almaecetet és a lekvárt is. Addig habosítjuk, míg szép fényes kemény habot kapunk. A tepsire öntjük a tojáshabot és egy kerek 20-25 cm átmérőjű kört formázunk (szép magas lehet, kicsit a széle felé húzzuk.) A forró sütőbe toljuk, és vissza is vesszük a hőfokot 110-100 fokra, így sütjük 80-85 percig majd a lezárt sütőben hagyjuk kicsit hűlni.

3

A tejszínt kemény habbá verjük.
Ha kihűlt a tetejére halmozzuk a tejszínhabot és a málnát, máris tálalható. A külseje roppanós kell legyen. (Az se baj ha kicsit repedezett, a belseje lágy ragacsos hab.)

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem