Feltöltve:

Málnás pisztáciás muffin rózsavízzel

45
Könnyű
10 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához (12db muffin)

Rama Vajas Íz150 gramm
Cukor150 gramm
tojás (M)3 darab
Liszt150 gramm
Dr. Oetker Sütőpor3 gramm
rószavíz (elhagyható)0,5 teáskanál
pisztácia aprítva50 gramm
málna (fagyasztott is lehet)12 szem

A krémhez

mascarpone160 gramm
porcukor30 gramm
habtejszín90 milliliter
málna pürésítve (fagyasztott is lehet)100 gramm
rózsavíz (elhagyható)4 csepp

A díszítéshez

aprított pisztácia10 gramm
málna1 kevés

Desszertek: Málnás pisztáciás muffin rózsavízzel a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral.

2

A puha Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat, valamint a rózsavizet is. Keverjük simára.
A lisztet szitáljuk át sütőporral, majd forgassuk bele a tojásos-margarinos masszába.
Végül keverjük bele a morzsolt fagyasztott málnaszemeket, és az aprított pisztáciát is, amiből 1 evőkanállal tegyünk félre későbbre.

3

A masszát osszuk el a muffin formákban, szórjuk meg a tetejüket a maradék pisztáciával, és előmelegített sütőben süssük őket 25-30 percen keresztül.
Hűtsük ki teljesen.

4

A krémhez a 100g friss vagy kiolvasztott málnát pürésítsük, és ha nem szeretjük a magokat, passzírozzuk át egy szűrőn.

5

A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, öntsük hozzá a hideg habtejszínt és robotgéppel verjük addig, amíg kemény habot kapunk.
Adjuk a krémhez a málnapürét, és ízesítsük a rózsavízzel is.

6

Egy kenőkés, kanál vagy habzsák segítségével díszítsük a muffinok tetejét a krémmel, szórjunk rá tört pisztáciát és tegyünk rá egy-egy málnaszemet.

7

TIPP: A rózsavíz elhagyható, bár különleges ízt ad ennek a finom desszertnek. Nagyobb ázsia boltokban, Culinarisban vagy más cukrászkellékboltban beszerezhező.

Hozzászólások