Málnás sajttorta Carte d Or Milka jégkrémdesszerttel
Hozzávalók
a kekszes alaphoz
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
darált keksz | 25 dekagramm | |
málnalekvár | 10 dekagramm |
A krémhez
krémsajt | 45 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliarúd | 1 darab |
Desszertek: Málnás sajttorta Carte d Or Milka jégkrémdesszerttel a sok Torta , Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 150 °C fokra. A margarint olvasszuk fel.
A kekszet morzsoljuk szét. Ehhez a legegyszerűbb turmixgépet vagy darálót használni, de ha egyik sincs kéznél, csomagoljuk a kekszet konyharuhába és egy húsklopfolóval ütögessük addig,
amíg megfelelően morzsás nem lesz.
A kekszmorzsát és az olvasztott margarint keverjük jól össze, majd egy 18 cm átmérőjű tortaformának az aljába nyomogassuk bele a keveréket.
A tortaformát tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
Keverjük össze habverővel a sajtkrémet, a porcukrot, a tojásokat és a vaníliarúdból kikapart magokat.
A kekszalapot kenjük meg a málnalekvárral, majd öntsük rá a krémet. 150 °C fokos sütőben nagyjából egy óra alatt sül meg a torta.
Akkor jó, ha a közepe még kicsit remeg, amikor megrázzuk a formát. Ha a torta kihűlt, tegyük hűtőbe pár órára, hogy később szép szeleteket vághassunk belőle. Kínáljuk jégkrémdesszerttel.