Málnás sajttorta Carte d Or Milka jégkrémdesszerttel
Málnás sajttorta Carte d Or Milka jégkrémdesszerttel
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    a kekszes alaphoz

    • Rama Vajas Íz - 20 dekagramm
    • darált keksz - 25 dekagramm
    • málnalekvár - 10 dekagramm

    A krémhez

    • krémsajt - 45 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • porcukor - 15 dekagramm
    • vaníliarúd - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A sütőt melegítsük elő 150 °C fokra. A margarint olvasszuk fel.
    2. A kekszet morzsoljuk szét. Ehhez a legegyszerűbb turmixgépet vagy darálót használni, de ha egyik sincs kéznél, csomagoljuk a kekszet konyharuhába és egy húsklopfolóval ütögessük addig, amíg megfelelően morzsás nem lesz.
    3. A kekszmorzsát és az olvasztott margarint keverjük jól össze, majd egy 18 cm átmérőjű tortaformának az aljába nyomogassuk bele a keveréket.
    4. A tortaformát tegyük a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.
    5. Keverjük össze habverővel a sajtkrémet, a porcukrot, a tojásokat és a vaníliarúdból kikapart magokat.
    6. A kekszalapot kenjük meg a málnalekvárral, majd öntsük rá a krémet. 150 °C fokos sütőben nagyjából egy óra alatt sül meg a torta.
    7. Akkor jó, ha a közepe még kicsit remeg, amikor megrázzuk a formát. Ha a torta kihűlt, tegyük hűtőbe pár órára, hogy később szép szeleteket vághassunk belőle. Kínáljuk jégkrémdesszerttel.