Málnás sajttorta kakaós keksz alappal
Hozzávalók
a kekszes alaphoz
kakaós vagy zabpelyhes keksz | 150 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 50 gramm |
A sajtkrémhez
natúr krémsajt | 400 gramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
porcukor | 100 gramm | |
lapzselatin | 4 darab | |
1/2 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magjai | ||
áfonya | 70 gramm |
a málnaszószhoz
málna | 150 gramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 40 gramm |
A díszítéshez
áfonya | 30 gramm | |
---|---|---|
málna | 30 gramm |
Sütéshez
Edény, sütő formája | 20 cm-es kapcsos tortaforma |
---|
Desszertek: Málnás sajttorta kakaós keksz alappal a sok Torta , Sajttorta recept közül.
Elkészítés
A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe.

Az alaphoz késes aprítóban vagy egy nyújtófával törjük össze a kekszet és keverjük össze az olvasztott Rama Vajas Ízzel.
Egy kanállal nyomkodjuk egy 20cm-es csatos tortaforma aljára. Tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul.

A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral egy kézi habverővel, majd keverjük bele a krémsajtot, a vaníliát és az áfonyát is.

Tegyük egy másik edénybe az előre beáztatott és alaposan kinyomkodott lapzselatinokat. Melegítsük (ne forraljuk) addig, amíg felolvad. Öntsük és keverjük bele a sajtkrémes-áfonyás keverékbe.

A sajtkrémet öntsük a hűtőből kivett kekszes-margarinos alapra és tegyük hűtőbe pár órára, amíg megdermed.