Málnás sajttorta kakaós keksz alappal
Málnás sajttorta kakaós keksz alappal
  • timer210 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    a kekszes alaphoz

    • kakaós vagy zabpelyhes keksz - 150 gramm
    • Rama Vajas Íz - 50 gramm

    A sajtkrémhez

    • natúr krémsajt - 400 gramm
    • Rama Vajas Íz - 50 gramm
    • porcukor - 100 gramm
    • lapzselatin - 4 darab
    • 1/2 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magjai - darab
    • áfonya - 70 gramm

    a málnaszószhoz

    • málna - 150 gramm
    • kristálycukor - 40 gramm

    A díszítéshez

    • áfonya - 30 gramm
    • málna - 30 gramm

    Elkészítés:

    1. A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe.
    2. Az alaphoz késes aprítóban vagy egy nyújtófával törjük össze a kekszet és keverjük össze az olvasztott Rama Vajas Ízzel. Egy kanállal nyomkodjuk egy 20cm-es csatos tortaforma aljára. Tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul.
    3. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral egy kézi habverővel, majd keverjük bele a krémsajtot, a vaníliát és az áfonyát is.
    4. Tegyük egy másik edénybe az előre beáztatott és alaposan kinyomkodott lapzselatinokat. Melegítsük (ne forraljuk) addig, amíg felolvad. Öntsük és keverjük bele a sajtkrémes-áfonyás keverékbe.
    5. A sajtkrémet öntsük a hűtőből kivett kekszes-margarinos alapra és tegyük hűtőbe pár órára, amíg megdermed.
    6. A torta tetejére kerülő málnaszószhoz a málnát és a cukrot egy lábasban keverjük össze és főzzük kb. 10 percen keresztül közepes tűzön. Tegyük félre hűlni.
    7. Tálaláshoz a tortát óvatosan emeljük ki a kapcsos formából, öntsük rá a kihűlt málnaszószt.
    8. Díszítsük friss málnával és áfonyával.

    Sütéshez