1/2 teáskanál vanília kivonat vagy 1 vanília rúd kikapart magjai
- darab
áfonya
- 70 gramm
a málnaszószhoz
málna
- 150 gramm
kristálycukor
- 40 gramm
A díszítéshez
áfonya
- 30 gramm
málna
- 30 gramm
Elkészítés:
A lapzselatinokat áztassuk be hideg vízbe.
Az alaphoz késes aprítóban vagy egy nyújtófával törjük össze a kekszet és keverjük össze az olvasztott Rama Vajas Ízzel.
Egy kanállal nyomkodjuk egy 20cm-es csatos tortaforma aljára. Tegyük hűtőbe, amíg megszilárdul.
A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral egy kézi habverővel, majd keverjük bele a krémsajtot, a vaníliát és az áfonyát is.
Tegyük egy másik edénybe az előre beáztatott és alaposan kinyomkodott lapzselatinokat. Melegítsük (ne forraljuk) addig, amíg felolvad. Öntsük és keverjük bele a sajtkrémes-áfonyás keverékbe.
A sajtkrémet öntsük a hűtőből kivett kekszes-margarinos alapra és tegyük hűtőbe pár órára, amíg megdermed.
A torta tetejére kerülő málnaszószhoz a málnát és a cukrot egy lábasban keverjük össze és főzzük kb. 10 percen keresztül közepes tűzön. Tegyük félre hűlni.
Tálaláshoz a tortát óvatosan emeljük ki a kapcsos formából, öntsük rá a kihűlt málnaszószt.