Feltöltve:

Málnás tiramisu hasáb

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

mascarpone krémsajt50 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
nagyon friss tojássárgája4 darab
őrölt fahéj0.5 kávéskanál
édes martini2.5 dl
babapiskóta25 dekagramm
málna50 csapott mokkáskanál
tejszín3 dl
habfixáló1 darab

Desszertek: Málnás tiramisu hasáb a sok Tiramisu recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A mascarponét kikeverjük 10 dkg porcukorral, a többi porcukrot fehéredésig keverjük a tojássárgákkal, és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat, és kanalanként a mascarponéhoz keverjük. Kibélelünk folpackkal egy 1,2 literes őzgerinc formát. A babapiskótát kettesével gyorsan a martinibe forgatjuk, 9 db-ot a forma aljába teszünk, és a krém felét rásimítjuk. A málnából kb. 12 szép szemet elteszünk a díszítéshez, a többinek a felét a krémbe nyomkodjuk óvatosan. Majd megint egy sor martinis piskóta jön, erre a maradék krém, málna, végül a többi martinis piskóta. Kissé megnyomkodjuk, majd ráhajtjuk a lelógó folpackkot, és legalább 6 órára behűtjük. Ezután lehajtjuk a folpackkot, a forma tetejére - ami most a teteje - rászorítunk egy hosszúkás tálat és óvatosan megfordítjuk az egészet egybe. Habfixálóval rögzített tejszínhabbal, csokireszelékkel és málnaszemekkel díszítem. Igazi finomság.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem