Málnás tiramisu
Málnás tiramisu
  • timer25 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Tiramisu jégkrém - 6 gombóc
  • mascarpone - 100 gramm
  • 48%-os tejszín kissé felverve - 100 milliliter
  • erős feketekávé forrón - 75 milliliter
  • babapiskóta - 16 darab
  • málna - 100 gramm
  • menta - 4 levél
  • kakaópor a szóráshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a mascarponét és a kissé felvert tejszínt egy nagyobb tálban.
  2. Öntsük ki a kávét egy alacsony szélű edénybe.
  3. Mártogassuk a babapiskóták felét a kávéba. Ügyeljünk arra, hogy a piskóták minden oldalukon megszívják magukat kávéval, de még ne ázzanak el. Tegyük a kávés piskótákat 4 magas pohárba.
  4. Rétegezzünk a pohár aljába egy kanál mascarponés krémet, majd helyezzük rá a málnák felét.
  5. Tegyünk fél gombóc Carte d'Or Tiramisu jégrémet a málnaszemekre.
  6. Ismételjük meg a mascarponés krém és a málna rétegeket, végül helyezzünk egy teljes gombóc Carte d'Or Tiramisu jégkrémet a pohár tetejére.
  7. A desszertet díszítsük mentalevéllel és kakaóporral, majd azonnal tálaljuk.