Málnás-túrós csokitorta
Hozzávalók
cukor | 7 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 4 evőkanál | |
liszt | 5 dekagramm | |
Ráma | 8 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
sütőpor | 1 csapott mokkáskanál | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
A krémhez
túró | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab |
A tetejére
málna | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
piros gyümölcstortazselé | 1 csomag |
Desszertek: Málnás-túrós csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A kakaóport összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A puha Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Ramához adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a Ramás alaphoz keverjük. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és óvatosan egyneművé keverjük. A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha Ramával habosra keverjük, majd a formában levő kihűlt tésztára kenjük. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét és hűtőbe téve rövid ideig előhűtjük. Eközben a zselét elkészítjük a zacskón levő utasítás szerint, amit a torta közepéről kiindulva a gyümölcsre öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük is.