Málnás-túrós csokitorta
Málnás-túrós csokitorta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 7 dekagramm
  • kakaó - 4 evőkanál
  • liszt - 5 dekagramm
  • Ráma - 8 dekagramm
  • tojás - 3 darab
  • sütőpor - 1 csapott mokkáskanál
  • citrom reszelt héja - 1 darab

A krémhez

  • túró - 25 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab

A tetejére

  • málna - 0.5 kilogramm
  • piros gyümölcstortazselé - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A sütőt 175 °C-ra előmelegítjük. A kakaóport összekeverjük az átszitált liszttel és a sütőporral. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A puha Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lereszelt citromhéjat. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Ramához adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük. A fehérjehab egyharmadát a Ramás alaphoz keverjük. A maradék fehérjehabot is hozzáadjuk a lisztes keverékhez és óvatosan egyneművé keverjük. A tortaformába töltve elsimítjuk, majd 25-30 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve egy kiskéssel körbevágjuk a forma szélénél és hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a túrókrémet. A hozzávalókat egy tálban a puha Ramával habosra keverjük, majd a formában levő kihűlt tésztára kenjük. Málnaszemekkel kirakjuk a torta tetejét és hűtőbe téve rövid ideig előhűtjük. Eközben a zselét elkészítjük a zacskón levő utasítás szerint, amit a torta közepéről kiindulva a gyümölcsre öntünk. Újabb dermesztés után szeletelhetjük is.