Málnás túrótorta kakaós kekszalapon (sütés nélkül)
Hozzávalók
a kekszes alaphoz
Rama Vajas Íz | 50 gramm | |
---|---|---|
keksz, pl. zabpelyhes keksz | 100 gramm | |
kakaópor | 20 gramm |
A krémhez
áttört tehéntúró | 500 gramm | |
---|---|---|
citrom leve és reszelt héja | 1 darab | |
porcukor | 165 gramm | |
Rama Vajas Íz | 100 gramm | |
tejföl 20%-os | 3 evőkanál | |
2 csomag zselatinfix vagy 6 lap zselatin | 2 csomag |
A tetejére
málna (mélyhűtött, vagy friss) | 200 gramm |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 240 perc |
---|---|
Edény, sütő formája | 18 cm-es tortakarika vagy kapcsos tortaforma |
Desszertek: Málnás túrótorta kakaós kekszalapon (sütés nélkül) a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A kekszes alaphoz törjük össze a zabpelyhes kekszet és keverjük el a kakóporral illetve az olvasztott Rama Vajas Ízzel. Nyomkodjuk a tortaformánk aljába és tegyük félre hűlni.
A túrós krémhez a túrót törjük át villával, vagy egy krumplinyomón. Keverjük hozzá a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott Rama Vajas Ízt és a tejfölt.
Ha zselatinfix-et használunk, keverjük azt is a túrókrémhez. Amennyiben zselatinlappal, azokat pár evőkanál hideg vizbe áztassuk 5 percig, majd jól nyomkodjuk ki őket és tegyük át egy kis lábasba pár evőkanál vízzel. Folytonosan kevergetve melegítsük addig, amíg a zselatinlapok feloldódnak, ekkor tegyük félre hűlni. Ha már langyonsra hűlt keverjük a túrós masszához.
Öntsük a túrókrémet a kakaós kekszes alap tetejére, és 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt éles késsel vágjuk körbe a torta oldalát, majd távolítsuk el a tortakarikát.
A málnát kis edényben villával összenyomkodjuk, pici porcukorral vagy anélkül felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tortára, vagy csak az egyes tortaszeletekre kanalazzuk.