Málnás túrótorta Peller Mariann módra
Hozzávalók
Kekszes alap
Rama Laktózmentes sütőmargarin | 50 gramm | |
---|---|---|
keksz, pl. zabpelyhes keksz | 100 gramm | |
kakaópor | 20 gramm |
Krém
áttört laktózmentes tehéntúró | 500 gramm | |
---|---|---|
citrom leve és héja | 1 darab | |
eritrit | 165 gramm | |
Rama Laktózmentes sütőmargarin | 100 gramm | |
laktózmentes tejföl | 3 evőkanál | |
zselatinfix | 2 csomag |
„Egy sütés nélküli torta nem okozhat nagy gondot” gondolta Mariann. Hajós András azonban a tükörírással nyomtatot recepttel és számos nehezítéssel gondoskodott róla, hogy ne legyen egyszerű dolga. Olykor még Mariann is önmaga ellen fordult. Mint mikor egy váratlan pillanatban arcon lőtte magát és a stáb néhány közeli tagját kakaós keksszel. Nektek azonban most tükörírás és nehezítések nélkül is elérhetővé tettük a receptet, hogy otthon is elkészíthessétek ezt az ínycsiklandó, könnyed desszertet.
Elkészítés
A kekszes alaphoz törjük össze a zabpelyhes kekszet és keverjük el a kakaóporral, illetve a mikróban megolvasztott Rama Laktózmentes margarinnal. Nyomkodjuk a tortaformánk aljába és tegyük félre hűlni.
A túrós krémhez a túrót törjük át villával, vagy egy krumplinyomón. Keverjük hozzá a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, az olvasztott Rama Laktózmentes margarint és a tejfölt.
Használjunk zselatinport, azt egyből egy kis lábasban keverjük el hideg vízzel és tűzhelyen oldódásig melegítsük kevergetve, majd hagyjuk kihűlni. Ha már langyosra hűlt, keverjük a túrós masszához.
Öntsük a túrókrémet a kakaós kekszes alap tetejére, majd tálalás előtt éles késsel vágjuk körbe a torta oldalát és távolítsuk el a tortakarikát.
A málnát kis edényben villával összenyomkodjuk, pici porcukorral vagy anélkül felforrósítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tortára, vagy csak az egyes tortaszeletekre kanalazzuk.