Málnatorta
Málnatorta
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 5 darab
    • cukor - 5 evőkanál
    • liszt - 5 evőkanál

    A krémhez

    • málna - 1 darab
    • gyümölcslé - 100 milliliter
    • cukor - 20 dekagramm
    • Ráma - 20 dekagramm
    • tojássárgája - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Piskótát készítünk: A tojásokat a cukorral felverjük, majd belekeverjük a lisztet. Zsírozott, lisztezett formában sütjük kb. 20-30 percig.
    2. A krémhez a málnát szitára tesszünk és villával levet nyerünk belőle. Ügyeljünk arra, hogy a málna magja ne kerüljön a krémbe. Az így nyert málnalevet a cukorral felfőzzük. Akkor jó, ha a tányérra cseppentést követően szinte azonnal kocsonyásodik. Ha elkészült, langyosra hűtjük.
    3. A margarint a tojássárgával kikeverjük, és a kihűlt málnás szószhoz adjuk. Jól átkeverjük. Alapossan lehűtjük a krémet (kb 2 óra), majd habverővel újra habosra keverjük, és megtöltjük vele a piskotát, a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele. Diszítésként málnaszemeket használhatunk.