Feltöltve:

Málnatorta

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

finomliszt12 dekagramm
cukor12 dekagramm
tojás4 darab
Ráma5 dekagramm
sütőpor0.5 kávéskanál
vaníliarúd1 darab
1 csipetnyi
citrom1 púpos evőkanál

A tésztarétegek közé

málna (kb)30 dekagramm
cukor1 evőkanál
őrölt fahéj1 kávéskanál

A tortaforma kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

Desszertek: Málnatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Az olvasztott Ramát picit kihűtjük. A liszthez adjuk a sütőport, a sót és összekeverjük. A cukrot, a vaníliarúd kikapart magját, valamint a citrom reszelt héját hozzáadjuk a tojásokhoz, majd jól felverjük. Óvatosan a tojásos masszába vegyítjük a sütőporos lisztet és ha összeállt, beletesszük a langyos Ramát is, majd azzal is jól eldolgozzuk.

2

A tésztát kettéválasztjuk. A málnát összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

3

24 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk Ramával és lisztezünk. Sütőpapírt vágunk a tortaformába, melyet szintén megkenünk vékonyan Ramával és lisztezzük. A felesleges lisztet rázzuk le róla, majd tegyük bele a formába.

4

Az egyik tésztadarabot a formában elsimítjuk, egyenletesen rászórjuk a málnát, majd rányomkodjuk a másik tésztadarabot, hogy teljesen befedje.

5

Előmelegített sütőben 175 fokon 40-45 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd egy tálra kiborítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem