Feltöltve:

Málnazselés túrótorta

180
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
cukor30 dekagramm
víz12 evőkanál
liszt30 dekagramm
sütőpor1 csomag

Krémhez

vaníliás pudingpor1 csomag
tej4 dl
túró50 dekagramm
Ráma15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Zseléhez

fagyasztott málna1 csomag
piros tortazselé1 csomag
cukor5 dekagramm
víz2 dl

Desszertek: Málnazselés túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból vizes piskótát készítek. Ramával kikent és liszttel beszórt tortaformába öntöm, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm. Kihűtöm, majd három lapra vágom. Közben elkészítem a krémet. A pudingport 1dl tejjel csomómentesen elkeverem, a maradékot felforralom, majd az elkevert pudingport felfőzöm benne és kihűtöm. A Ramát a porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás cukrot és a túrót, végül a kihűlt pudingot. A kiolvasztott málnát szitán áttöröm, hozzáadom a zselatint, a cukrot és a vizet. Lassan felmelegítem, nem forralom, majd hűlni hagyom. A piskótalapokat megkenem a krémmel és visszacsatolom rá a tortaformát. A krémet úgy osztom el, hogy maradjon a torta oldalára és a tetejére is, a tetejére egy kicsit több. A torta tetejét is megkenem krémmel, majd ráöntöm a dermedni kezdő zselét. Kb. 2 órára a hűtőbe teszem, hogy a zselatin megdermedjen egészen. Ezután leveszem a tortaformát, a szélét is megkenem a maradék krémmel és pirított mandulát szórok rá. A tetejét tejszínhabbal és málnával díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem