Mama kifli
Hozzávalók
élesztő | 5 dekagramm |
---|---|
liszt | 50 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tojás | 4 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
fejföl | 3 evőkanál |
sütésálló sárgabarack lekvár | 1 üvegcse |
apróra vágott dió | 1 kevés |
kristálycukor | 1 darab |
Desszertek: Mama kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatom kevés cukros, langyos tejbe, majd a liszt közepébe öntöm. Hozzáadom a 4 tojássárgát, a Ramát, amit egy picit megolvasztok, valamint a citrom héját. Ezt jól összedolgozom és ha nem elég lágy, akkor teszek bele a 2-3 kanál tejfölt. Egy órát pihentetem meleg helyen.
Utána átdolgozzuk, kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral, vagy dióval megtöltjük és kifliket formázunk belőle.
A tojásfehérjét jó keményre felverjük, a tört diót összevagdaljuk apró darabkákra és összekeverjük a kristálycukorral. A kifliket először belemártjuk a tojáshabba, majd utána a cukros dióba.
Tepsibe tesszük és 150-180 fokon kb. 15 percig sütjük. Sütés után porcukros-vaníliás cukorba hempergetem.