Mandarinos, vaníliás, csíkos torta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 10 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 8 dekagramm | |
tojás (külön választva) | 4 darab | |
sütőpor | 1 csomag |
krem
vaníliás pudingpor | 2 púpos evőkanál | |
---|---|---|
tej | 5 dl | |
cukor | 3 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 25 dekagramm | |
mandarin | 3 darab |
Díszítés
mandarin | 1 darab | |
---|---|---|
pirított mandula | 1 kevés |
Desszertek: Mandarinos, vaníliás, csíkos torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
Sima piskótalapot sütünk, ezt hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a pudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral. Hagyjuk ezt is kihűlni. Ha kihűlt, akkor a Rama margarint a porcukorral kikeverjük és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a piskótalapot három egyenlő részre felvágjuk. Mindegyik csíkot megkenjük krémmel. Az első csíkot feltekerjük és középre tesszük. A második csíkot is megkenjük és köré tekerjük, a harmadik csíkot ugyanígy. Kívülről is bekenjük a krémmel és mandarinnal díszítjük, az oldalát pedig pirított mandulával. Mikor felszeleteljük csíkos lesz, ez a különlegessége. Jó étvágyat.