Mandarinos, vaníliás, csíkos torta
Mandarinos, vaníliás, csíkos torta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 10 dekagramm
    • cukor - 8 dekagramm
    • tojás (külön választva) - 4 darab
    • sütőpor - 1 csomag

    krem

    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • tej - 5 dl
    • cukor - 3 evőkanál
    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • mandarin - 3 darab

    Díszítés

    • mandarin - 1 darab
    • pirított mandula - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. Sima piskótalapot sütünk, ezt hagyjuk kihűlni. Megfőzzük a pudingot a tejjel és 3 evőkanál cukorral. Hagyjuk ezt is kihűlni. Ha kihűlt, akkor a Rama margarint a porcukorral kikeverjük és apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd a piskótalapot három egyenlő részre felvágjuk. Mindegyik csíkot megkenjük krémmel. Az első csíkot feltekerjük és középre tesszük. A második csíkot is megkenjük és köré tekerjük, a harmadik csíkot ugyanígy. Kívülről is bekenjük a krémmel és mandarinnal díszítjük, az oldalát pedig pirított mandulával. Mikor felszeleteljük csíkos lesz, ez a különlegessége. Jó étvágyat.