Mandarintorta
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 18 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 6 darab | |
cukor | 5 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
narancslé | 4 dl | |
porcukor | 18 dekagramm | |
mandarin | 8 darab | |
kakaópor | 1 evőkanál |
Desszertek: Mandarintorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét az 5 kanál cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport.
Előmelegített sütőben 160 fokon 20 perc alatt 22 cm-es átmérőjű tortaformában megsütjük.
Ha kihűlt, kettévágjuk.
2
A krémet elkészítjük: megfőzzük a narancslében a pudingport. Ha kihűlt, hozzáverjük habverővel a margarint, és a porcukrot.
A 2/3-át belekenjük a piskótalapok közé, az 1/3-át a tetejére, és körbe.
3
A mandarinszeleteket ráhelyezzük a tetejére, az oldalát pirított mandulaszeletekkel díszítjük.