Mandulagombóc olvasztott habcsókkal
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm |
---|---|
cukor | 15 dekagramm |
liszt | 8 dekagramm |
kókuszreszelék | 2 evőkanál |
tojásfehérje | 4 darab |
tört zöldpisztácia | 2 evőkanál |
összertört mandula | 2 evőkanál |
Desszertek: Mandulagombóc olvasztott habcsókkal a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
A tölcsérhez olvassszuk meg a cukrot a margarinon, de ne hagyjuk megbarnulni. Keverjük bele csomómentesen a tojásfehérjét és a lisztet.
2
Hagyjuk egy órát állni.
3
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassunk ki kb. 15 cm-es korongokat.
4
Szórjuk meg pisztáciával, mandulával és kókuszreszelékkel, és addig süssük, amíg aranysárga nem lesz.
5
Vegyük ki a sütőből, majd egy késsel formázzuk a korongokat gombóccá.
6
Adjunk hozzá néhány gombóc Carte d’Or Dió jégkrémet, és azonnal tálaljuk