Feltöltve:

Mandulás

105
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládédara
vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé
kristály cukor
őrölt, héjas mandula
tisztított mandula10 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
tojássárgája1 darab
vanillincukor1 csomag
porcukor12.5 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma20 dekagramm

A díszítéshez

tojásfehérje1 darab
tisztított mandula36 darab

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

Desszertek: Mandulás a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a felét durvára vágjuk, a többit a diódarálón megdaráljuk. Ezután mindkettőt összekeverjük a liszttel és a sóval. A puha Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is. A mandulás liszttel összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 30 percen át. Ezután a tésztát meglisztezett gyúrólapon kb. kisujjnyi vastagságúra ellapítjuk, azután egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk - így semennyi sem vész kárba. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, közepükbe az ujjunkkal nem túl mély lyukat nyomunk, amit megkenünk a kissé felvert tojásfehérjével, majd 1-1 szem mandulát nyomunk bele. Előmelegített sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), 20-22 percig sütjük. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

27"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem