A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd a felét durvára vágjuk, a többit a diódarálón megdaráljuk. Ezután mindkettőt összekeverjük a liszttel és a sóval. A puha Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojássárgáját is. A mandulás liszttel összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és folpackba csomagolva a hűtőben pihentetjük kb. 30 percen át. Ezután a tésztát meglisztezett gyúrólapon kb. kisujjnyi vastagságúra ellapítjuk, azután egy kb. 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztát újra összegyúrjuk, kiszaggatjuk - így semennyi sem vész kárba. A kis korongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, közepükbe az ujjunkkal nem túl mély lyukat nyomunk, amit megkenünk a kissé felvert tojásfehérjével, majd 1-1 szem mandulát nyomunk bele. Előmelegített sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C), 20-22 percig sütjük. Ha kihűlt, jól záródó fémdobozban, sütőpapírral rétegezve, száraz helyen 3-4 hétig eltartható.