Mandulás ananásztorta
Hozzávalók
cukor | 265 gramm |
---|---|
Ráma | 265 gramm |
tej | 500 milliliter |
tojás | 3 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
búzaliszt | 100 gramm |
kukoricaliszt | 100 gramm |
sütőpor | 2 teáskanál |
vaníliapuding | 1 csomag |
rum | 1 evőkanál |
aprított mandula | 125 gramm |
ananászkonzerv | 500 gramm |
ananász, vagy baracklekvár | 3 evőkanál |
Desszertek: Mandulás ananásztorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Tészta: felverjük a tojásokat 3 evőkanál forró vízzel. Hozzáadunk 150 g cukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, majd kb. 2 percig tovább keverjük. Beletesszük a búza- és kukoricaliszttel elkevert sütőport. Keverőgéppel alacsony fokozaton összedolgozzuk, amíg sima nem lesz a tészta.
Egy kerek tortaformát sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát és kb. 30 percig sütjük. Kihűtjük és három egyforma részre vágjuk.
Krém: a vaníliapudingot a tejjel és 50 g cukorral a szokásos módon elkészítjük. Ha kész, belekeverjük a rumot és időnként megkeverve kihűtjük.
Mandulás grillázs: felforrósítunk 15 g Ramát és beleöntjük a maradék cukrot. Amikor a cukor barnulni kezd, beletesszük az apróra vágott mandulát és folyamatos keverés mellett karamellizáljuk. Ramával megkent sütőlemezre öntjük és kihűlés után összetörjük.
Töltelék: a megmaradt Ramát habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz.. A krém egyik felébe belekeverjük a mandulás grillázs felét. Az ananászt lecsöpögtetjük és pár darabot félreteszünk a díszítéshez.
Összeállítás: az első tésztaréteget lekvárral kenjük meg és ráhelyezzük az ananászdarabokat, majd rákenjük a vaníliás-grillázsos krém egyik felét. Rátesszük a második tésztát, amire a második rész vaníliás-grillázsos krém kerül, végül lefedjük a harmadik tésztalappal.
A vaníliás krémből keveset félreteszünk a díszítéshez, a többivel bevonjuk a torta tetejét. Oldalára a megmaradt mandulás grillázs kerül.