Mandulás császármorzsa barackmártással
Hozzávalók
őszibarack | 75 dekagramm |
---|---|
vaníliás cukor | 2 csomag |
Ráma | 6 dekagramm |
tojás | 4 darab |
só | 1 csipetnyi |
tej | 3.5 dl |
darált mandula | 10 dekagramm |
liszt | 14 dekagramm |
cukor | 1 evőkanál |
porcukor a szóráshoz | 1 adag |
Desszertek: Mandulás császármorzsa barackmártással a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Hámozzuk meg és vágjuk cikkekre a barackot. A felét turmixoljuk 1 csomag vaníliás cukorral. A többit pirítsuk meg 2 dkg Ramán. Hintsük meg 1 csomag vaníliás cukorral és pirítsuk meg.
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük össze a sóval és a tejjel, adjuk hozzá a lisztet és a mandulát, majd forgassuk bele a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Serpenyőben forrósítsuk fel a megmaradt Rama felét és öntsük rá a tésztamassza felét. Közepes lángon süssük pirosra mindkét oldalát, majd villával törjük össze a tésztát. Készítsük el ugyanígy a többi tésztát is. Kínáljuk porcukorral meghintve, a forró, vagy hideg barackmártással és a karamellizált barackkal.