Mandulás császármorzsa barackmártással
Mandulás császármorzsa barackmártással
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • őszibarack - 75 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • Ráma - 6 dekagramm
  • tojás - 4 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 3.5 dl
  • darált mandula - 10 dekagramm
  • liszt - 14 dekagramm
  • cukor - 1 evőkanál
  • porcukor a szóráshoz - 1 adag

Elkészítés:

  1. Hámozzuk meg és vágjuk cikkekre a barackot. A felét turmixoljuk 1 csomag vaníliás cukorral. A többit pirítsuk meg 2 dkg Ramán. Hintsük meg 1 csomag vaníliás cukorral és pirítsuk meg.
  2. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük össze a sóval és a tejjel, adjuk hozzá a lisztet és a mandulát, majd forgassuk bele a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is.
  3. Serpenyőben forrósítsuk fel a megmaradt Rama felét és öntsük rá a tésztamassza felét. Közepes lángon süssük pirosra mindkét oldalát, majd villával törjük össze a tésztát. Készítsük el ugyanígy a többi tésztát is. Kínáljuk porcukorral meghintve, a forró, vagy hideg barackmártással és a karamellizált barackkal.