Mandulás-kekszes süti
Mandulás-kekszes süti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 40 dekagramm
  • kakaó - 3 evőkanál
  • Ráma - 50 dekagramm
  • tej - 12 evőkanál
  • darált háztartási keksz - 1 kilogramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • rumaroma - 1 darab
  • mandulaaroma (nem keserű, zöld) - 1 üvegcse
  • tortabevonó - 20 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1.5 dl

Elkészítés:

  1. A Ramát felolvasztom. A két tésztát külön-külön tálban összekeverem és gyúrom. Egy tepsibe sütőfóliát teszek, majd először a barna, ezután a zöld tésztát belesimítom. A tetejére 1,5 dl főzőtejszínben felolvasztott tortabevonót kenek. Hűtőbe teszem tálalásig, majd kis kockákra szeletelem.