Mandulás keksztekercs
Hozzávalók
Tésztához
darált keksz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm | |
darált mandula | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
szilvalekvár | 4 evőkanál | |
rumaroma | 2 evőkanál | |
feketekávé | 1.5 dl |
Krémhez
porcukor | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
citrom leve | 2 darab |
Desszertek: Mandulás keksztekercs a sok Keksztekercs recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két folpack között kinyújtjuk.
2
A puha Ramát kikeverjük a porcukorral, majd óvatosan hozzákeverjük a citromok levét is, vigyázva, nehogy kicsapja a Ramát.
3
A krémmel megkenjük a kekszlapot.
4
A folpack segítségével szorosan feltekerjük, majd két órára hűtőbe tesszük.
5
Tetejét, ha elkészült, megszórhatjuk kókuszreszelékkel, vagy hagyhatjuk simán is.