Mandulás körtetorta
Hozzávalók
porcukor | 125 gramm | |
---|---|---|
teljes kiőrlésű liszt | 75 gramm | |
sótlan Rama | 150 gramm | |
tojás | 2 darab | |
őrölt mandula | 75 gramm | |
őrölt fahéj | 0.5 teáskanál | |
nem kőkemény körte | 3 darab |
Desszertek: Mandulás körtetorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A körtéket megmosom, kimagozom és meghámozom. Ha elkészült, 25 g Ramát nagy serpenyőbe felmelegítek, hozzáadok 1 evőkanál kristálycukrot, majd kevergetem, hogy feloldódjon. Ha ez készen van beleteszem a negyed szeletekre vágott körtéket és megforgatom. Akkor jó, ha már pirul. Ez kb 8-10 perc után már látható.
A sütőt előmelegítem 170 fokra, vagy gázsütőnél 3-as fokozatra. Egy keverőtálba teszem a 150 g lágy Ramát és a porcukrot, majd addig keverem, amíg ki nem fehéredik és bolyhos nem lesz.
Beleteszem a 2 egész tojást és az 1 kanál lisztet, hogy kicsit összeálljon. Ezután keverjük össze a maradék lisztet a fahéjat, az őrölt mandulát, majd adjuk hozzá a masszához és dolgozzuk össze.
Tegyük ezt a masszát lisztezett, Ramával kikent kapcsos tortaformába, majd tegyük rá a karamellizált körtéket és tegyük a sütőbe.
Ha megsült a torta, kb.5percig hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal tálaljuk.