Feltöltve:

Mandulás körtetorta

20
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor125 gramm
teljes kiőrlésű liszt75 gramm
sótlan Rama150 gramm
tojás2 darab
őrölt mandula75 gramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
nem kőkemény körte3 darab

Desszertek: Mandulás körtetorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A körtéket megmosom, kimagozom és meghámozom. Ha elkészült, 25 g Ramát nagy serpenyőbe felmelegítek, hozzáadok 1 evőkanál kristálycukrot, majd kevergetem, hogy feloldódjon. Ha ez készen van beleteszem a negyed szeletekre vágott körtéket és megforgatom. Akkor jó, ha már pirul. Ez kb 8-10 perc után már látható.

2

A sütőt előmelegítem 170 fokra, vagy gázsütőnél 3-as fokozatra. Egy keverőtálba teszem a 150 g lágy Ramát és a porcukrot, majd addig keverem, amíg ki nem fehéredik és bolyhos nem lesz.

3

Beleteszem a 2 egész tojást és az 1 kanál lisztet, hogy kicsit összeálljon. Ezután keverjük össze a maradék lisztet a fahéjat, az őrölt mandulát, majd adjuk hozzá a masszához és dolgozzuk össze.

4

Tegyük ezt a masszát lisztezett, Ramával kikent kapcsos tortaformába, majd tegyük rá a karamellizált körtéket és tegyük a sütőbe.

5

Ha megsült a torta, kb.5percig hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem