Mandulás körtetorta
Mandulás körtetorta
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 125 gramm
  • teljes kiőrlésű liszt - 75 gramm
  • sótlan Rama - 150 gramm
  • tojás - 2 darab
  • őrölt mandula - 75 gramm
  • őrölt fahéj - 0.5 teáskanál
  • nem kőkemény körte - 3 darab

Elkészítés:

  1. A körtéket megmosom, kimagozom és meghámozom. Ha elkészült, 25 g Ramát nagy serpenyőbe felmelegítek, hozzáadok 1 evőkanál kristálycukrot, majd kevergetem, hogy feloldódjon. Ha ez készen van beleteszem a negyed szeletekre vágott körtéket és megforgatom. Akkor jó, ha már pirul. Ez kb 8-10 perc után már látható.
  2. A sütőt előmelegítem 170 fokra, vagy gázsütőnél 3-as fokozatra. Egy keverőtálba teszem a 150 g lágy Ramát és a porcukrot, majd addig keverem, amíg ki nem fehéredik és bolyhos nem lesz.
  3. Beleteszem a 2 egész tojást és az 1 kanál lisztet, hogy kicsit összeálljon. Ezután keverjük össze a maradék lisztet a fahéjat, az őrölt mandulát, majd adjuk hozzá a masszához és dolgozzuk össze.
  4. Tegyük ezt a masszát lisztezett, Ramával kikent kapcsos tortaformába, majd tegyük rá a karamellizált körtéket és tegyük a sütőbe.
  5. Ha megsült a torta, kb.5percig hagyjuk kihűlni. Tejszínhabbal tálaljuk.