A tésztához áttörjük a túrót. Összekeverjük a tojással, a porcukorral, a vaníliás cukorral, az olajjal, a tejjel és egy csipet sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd apránként, állandóan keverve a masszához adagoljuk. Cipóvá gyúrjuk, letakarjuk és a hűtőben 15 percig pihentetjük. A töltelékhez a tejet felmelegítjük, a mandulát összekeverjük a cukorral és ráöntjük a tejet. A tésztát lisztezett deszkán 80x15 cm-es csíkra nyújtjuk. A közepére tesszük a tölteléket, hosszában feltekerjük úgy, hogy alul legyen a hajtás. Koszorút formázunk, a két végét összedolgozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Ramával kikenünk egy kapcsos tortaformát, beletesszük a tésztát, a tetejét lekenjük a felvert tojással és a sütőben 50 percig sütjük. A díszítéshez jól elkeverjük a porcukrot citromlével, megkenjük vele a kihűlt tészta tetejét, majd rászórjuk a mandulát. Hagyjuk megszáradni. Szeletelve tálaljuk.