Feltöltve:

Mandulás, mazsolás kalács

120
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

csokoládé
mézessütemény fűszer kb.

A töltelékhez

őrölt mandula20 dekagramm
mazsola15 dekagramm
rum0.5 dl
kristálycukor, valódi barna cukor is lehet6 evőkanál
Főzőtejszín1.25 dl
őrölt fahéj0.5 teáskanál

A tésztához

Ráma12.5 dekagramm
finomliszt, a fele rétesliszt vagy Graham-liszt is lehet50 dekagramm
kristálycukor valódi barna cukor is lehet4 evőkanál
Dr. Oetker Instant Élesztő2.5 dekagramm
citrom reszelt héja0.5 darab
1 teáskanál
tojás1 darab
langyos tej2 dl

A tetejére

porcukor5 evőkanál
víz3 evőkanál
mandula5 dekagramm
világos színű mazsola5 dekagramm
instant kávé2 teáskanál

A nyújtáshoz

finomliszt1 darab

A lekenéshez

tej3 evőkanál
tojás1 darab

Desszertek: Mandulás, mazsolás kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük. Ide morzsoljuk az élesztőt, amire rászórjuk a cukrot, a sót és a citromhéjat. Az olvasztott, de nem forró Ramát rálocsoljuk, a kissé felvert tojást ráöntjük, majd 5-6 perc alatt jól bedagasztjuk, közben apránként a tejet is hozzáadjuk. Akkor jó, ha a táltól elválik, cipóvá összeállt.

2

Letakarva, langyos helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük. Ez elég idő arra, hogy közben összedobjuk a tölteléket. Ehhez a mazsolát a rummal meglocsoljuk. A mandulát a dióhoz hasonlóan megőröljük, a cukorral édesítjük, a fahéjjal fűszerezzük, majd a tejszínnel és a rumos mazsolával összedolgozzuk.

3

A megkelt tésztát lisztezett gyúrólapon kb. 50x30 centis lappá nyújtjuk. A mandulás-mazsolás krémet vizes késsel egyenletesen rákenjük úgy, hogy körben ujjnyi csík szabadon maradjon. Ezt a részt a tejjel felvert tojással megkenjük, majd a töltelékre hajtjuk.

4

Ezután felhengergetjük, ahogyan a piskótatekercset szokás. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, és koszorú formájúra hajlítjuk. Ahol a tészta összeér, jól egymáshoz nyomkodjuk. Körben 4-5 helyen éles kiskéssel bevágjuk, majd a tejes tojással lekenjük.

5

10-15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük. Közben a tetejére való mandulát és mazsolát durvára vágjuk.

6

Az instant kávét a cukorral és a vízzel simára keverjük, a sütőből kivett forró kalácsra kenjük, majd a mandulát és a mazsolát rászórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem