Mandulás-meggyes rénszarvas muffin
Mandulás-meggyes rénszarvas muffin
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • reszelt kezeletlen citrom héja, vagy egy fél mokkáskanál Dr. Oetker Finesse reszelt citromhéj - 1 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • szeletelt mandula - 10 dekagramm
  • lecsepegtetett kimagozott meggybefőtt - 15 dekagramm
  • tej - 1.5 dl

Rumos csokikrém

  • puha Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • holland kakaópor - 5 dekagramm
  • porcukor - 6 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • vanília kivonat - 1 teáskanál
  • étcsokoládé gőz felett felolvasztva - 5 dekagramm
  • tejszín - 1 dl
  • rumaroma - 1.5 teáskanál

Díszítés

  • babapiskóta tallér - 1 adag
  • piros cukor az orrokhoz - 1 pár szem
  • fehér cukor a szemekhez - 1 pár szem
  • mini perec a szarvakhoz - 1 csokor

Elkészítés:

  1. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk meg. Vigyázzunk, mert amíg forró a serpenyő, tovább pirul! Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, adjuk hozzá a sütőporral, citromhéjjal és sóval elkevert lisztet, majd a mandulát és a meggyet. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, és alakítsuk homogén tésztává. A kész tésztát töltsük muffin sütőformába illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük aranyszínűre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a tésztát tűpróbával. 12 muffin lesz belőle.
  2. Rumos csokikrém: készítsük el a krémet a tetejére. Egy nagy tálban, kézi mixerrel dolgozzuk el a Rama Vajas Ízt a porcukorral, a beleszitált kakaóporral, és a csipet sóval. Adjuk hozzá a vanília kivonatot és rumaromát, majd a felolvasztott, lehűtött étcsokoládét. Végül keverjük hozzá a tejszínt, tegyük hűtőbe, amíg krémmé áll össze.
  3. Díszítés: kenjük meg a muffinokat a rumos krémmel, helyezzük rájuk a piskóta tallérokat. Egy csepp csokoládékrémmel ragasszuk fel az orrokat, a szemeket és a szarvakat. Egy-egy pötty krémmel fejezzük be a rénszarvas szemeit.