Feltöltve:

Mandulás-mézes aprósütemény

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz25 dekagramm
tojás4 darab
liszt1 kilogramm
mandula50 darab
méz5 evőkanál
őrölt fahéj2 teáskanál
tojásfehérje1 darab
őrölt szegfűszeg1 teáskanál
kristálycukor23 dekagramm
szódabikarbóna2 teáskanál

Desszertek: Mandulás-mézes aprósütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A felolvasztott Ramába beletesszük a cukrot, a mézet, a fahéjat és a szegfűszeget, felmelegítjük, azután lehűtjük. Az átszitált lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a darált mandulát és a lehűtött mézes keveréket, végül hozzáadjuk a tojásokat és az étolajat. A tésztát alaposan összekeverjük, becsomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

2

Másnap a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, különböző formákat szaggatunk ki belőle és a mézeseket Ramával kikent sütőlapra helyezzük. Bekenjük tojásfehérjével és feldíszítjük 1-1 fél mandulával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

3

A cukrot, a tojásfehérjét és a citromlét habosra keverve sima, fehér bevonatot készítünk, amivel bekenjük a kihűlt mézeseket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

28"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

28"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

35"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem