Mandulás-mézes aprósütemény
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
liszt | 1 kilogramm | |
mandula | 50 darab | |
méz | 5 evőkanál | |
őrölt fahéj | 2 teáskanál | |
tojásfehérje | 1 darab | |
őrölt szegfűszeg | 1 teáskanál | |
kristálycukor | 23 dekagramm | |
szódabikarbóna | 2 teáskanál |
Desszertek: Mandulás-mézes aprósütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A felolvasztott Ramába beletesszük a cukrot, a mézet, a fahéjat és a szegfűszeget, felmelegítjük, azután lehűtjük. Az átszitált lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a darált mandulát és a lehűtött mézes keveréket, végül hozzáadjuk a tojásokat és az étolajat. A tésztát alaposan összekeverjük, becsomagoljuk és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, különböző formákat szaggatunk ki belőle és a mézeseket Ramával kikent sütőlapra helyezzük. Bekenjük tojásfehérjével és feldíszítjük 1-1 fél mandulával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
A cukrot, a tojásfehérjét és a citromlét habosra keverve sima, fehér bevonatot készítünk, amivel bekenjük a kihűlt mézeseket.