Feltöltve:

Mandulás őzgerinc

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor17 dekagramm
főzőcsokoládé15 dekagramm
tojás8 darab
mandula17 dekagramm
1 csipetnyi
Ráma15 dekagramm
víz
körtepálinka

Bevonathoz

mandula8 dekagramm
barackíz3 evőkanál
keserű csokoládémáz1 csomag

Desszertek: Mandulás őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a Ramát, a cukor felével meg a tojások sárgájával habosra keverjük, csipetnyi sóval és az olvasztott csokoládéval ízesítjük. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük, a tészta masszához keverjük, végül a darált mandulát is belekeverjük, majd Ramával kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük és úgy sütjük meg mint a piskótát. Deszkára borítjuk, tetejét azonnal megkenjük a barackízzel. Ha kihűlt csokoládé mázzal bevonjuk és sűrűn beleszurkálunk meghámozott szeletekre vágott mandulát. Csak másnap szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem