Mandulás őzgerinc
Hozzávalók
porcukor | 17 dekagramm |
---|---|
főzőcsokoládé | 15 dekagramm |
tojás | 8 darab |
mandula | 17 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
Ráma | 15 dekagramm |
víz | |
körtepálinka |
Bevonathoz
mandula | 8 dekagramm |
---|---|
barackíz | 3 evőkanál |
keserű csokoládémáz | 1 csomag |
Desszertek: Mandulás őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A tésztához a Ramát, a cukor felével meg a tojások sárgájával habosra keverjük, csipetnyi sóval és az olvasztott csokoládéval ízesítjük. A tojások fehérjéjét a maradék cukorral habbá verjük, a tészta masszához keverjük, végül a darált mandulát is belekeverjük, majd Ramával kikent, lisztezett őzgerincformába töltjük és úgy sütjük meg mint a piskótát. Deszkára borítjuk, tetejét azonnal megkenjük a barackízzel. Ha kihűlt csokoládé mázzal bevonjuk és sűrűn beleszurkálunk meghámozott szeletekre vágott mandulát. Csak másnap szeleteljük.