Feltöltve:

Mandulás szelet

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Krémhez

tej0.5 liter
liszt4 evőkanál
Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
mandulaaroma0.5 üvegcse

Tésztához

tojás6 darab
Ráma25 dekagramm
kristálycukor30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tej0.5 dl
szódabikarbóna1 kávéskanál
liszt30 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
mandulaaroma0.5 üvegcse

Desszertek: Mandulás szelet a sok

Elkészítés

1

Hat tojássárgát, 25 dkg Ramát, 30 dkg kristálycukrot és 1/2 dl tejben feloldott szódabikarbónát habosra keverünk, majd hozzáadjuk a 6 tojásfehérje felvert habját és a lisztet.

2

Háromfelé vesszük a tésztát: lesz egy sárga tészta, egy barna, amibe a kakaót keverjük és a harmadikhoz pedig a 1/2 mandulaaromát adjuk. Közepes tepsibe sütőpapírt rakunk és külön-külön megsütjük a lapokat 180 fokon 10-15 perc alatt.

3

A krémhez a tejet simára keverjük a liszttel, majd felfőzzük.

4

Ha kihűlt, hozzákeverjük a Rama és a porcukor keverékéhez, amit előtte jó habosra keverünk.

5

Elfelezzük a krémet, az egyik felébe keverjük a 1/2 mandulaaromát, a másik fele marad fehéren.

6

Lapok összerakása: sárga lap, zöld krém, majd barna lap, fehér krém, és végül a zöld lap. Tetejére csokimázat rakunk.

7

Egy éjszakát állni hagyjuk, utána szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem